27 mei: ontbijtbuffet CD&V Wetteren

Geplaatst op 15/5/2018
Categorie: Algemeen

CD&V Wetteren nodigt uit...Zaal Dassenveld
Massemsesteenweg 54
WetterenVolwassenen; 10 EUR, glas cava inclusief
Kinderen (6 - 12 jaar): 5 EUR
Kaarten bij alle CD&V-mandatarissen, via info@cdenv-wetteren.be of via 0476 60 07 50

Gespreksavond "Naar een toekomst voor winkelen in Wetteren"

Geplaatst op 30/3/2018
Categorie: Activiteiten

CD&V Wetteren nodigt u op woensdag 18 april e.k. uit op een boeiende avond met topsprekers rond lokaal winkelbeleid in Cultuurcentrum "De Poort", Markt 27, Wetteren.

Daarnaast stellen wij in primeur de resultaten voor van onze enquête over winkelen in Wetteren en formuleren we onze visie op het toekomstig winkelbeleid in onze gemeente.

PROGRAMMA

19:30 u : Verwelkoming door burgemeester Alain Pardaen

19:35 u : "Het belang van een kernversterkend beleid" door Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen
19:50 u : "Twee en een half jaar Kernplan Roeselare" door Kris Declercq, burgemeester van Roeselare
20:20 u : Naar een toekomst voor winkelen in Wetteren door Bram De Winne, CD&V-gemeenteraadslid
20:50 u : Napraten met een glaasje

Deelname gratis. Wel inschrijven via e-mail (bram.dewinne@gmail.com) of telefonisch (0472 47 98 88)

Schepen Leentje Grillaert lijsttrekker bij provincieraadsverkiezingen

Geplaatst op 27/3/2018
Categorie: Algemeen

 

 

Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen heeft op het bestuur van 19 maart met een 2/3de meerderheid de lijsten voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 goedgekeurd. In een volgende stap zullen alle Oost-Vlaamse CD&V leden zich nog kunnen uitspreken over deze lijsten.

CD&V Wetteren is bijzonder opgetogen met de aanstelling van Leentje Grillaert als lijsttrekker voor de regio Sint-Niklaas-Dendermonde. We kennen Leentje als schepen van Schepen van Openbaar Domein sinds 2010. Sinds 2012 is ze ook provincieraadslid. 
Besturen zo dicht mogelijk bij de mensen, dat is het uitgangspunt van CD&V. Het provinciaal niveau is na de hervorming het niveau bij uitstek om de rol van regisseur van regionaal beleid op te nemen en om gemeenten verder te ondersteunen. Leentje wil zich ten volle inzetten om met deze boodschap naar de kiezer te trekken. Ze is dan ook bijzonder fier en dankbaar om deze lijst van enthousiaste mensen te mogen trekken. #dewegvooruit

Geen straatborden bij gemeenteraadsverkiezingen

Geplaatst op 23/3/2018
Categorie: Algemeen

 

 

Recent heeft CD&V Wetteren het initiatief genomen om alle Wetterse fracties samen te brengen rond een stop op straatverkiezingsborden.

In de gemediatiseerde en milieubewuste maatschappij van vandaag ervaren de meeste mensen deze borden immers eerder als oubollig, irritant en vervuilend.

Na twee overlegmomenten staan CD&V, Eén, Groen&Co, N-VA en Sp.a-plus op één lijn. Zij zullen geen straatverkiezingsborden plaatsen en enkel gebruik maken van de gemeentelijke aanplakborden, die overigens ook tot 10 herleid worden. Huis-aan-huisbedeling van verkiezingsdrukwerk en raamaffiches blijven uiteraard mogelijk.

Open VLD van lijsttrekker Walter Govaert vindt het voorstel betuttelend en ondemocratisch (hoe kan een maatregel die men zichzelf oplegt ondemocratisch zijn?) en brengt verder allerlei argumenten aan die eigenlijk niets met de kwestie te maken hebben.

Vlaams Belang wou enkel meedoen als er een akkoord kwam tussen alle partijen en haakt, door het “neen” van Open VLD, dus ook af.

Jammer! Een gemiste kans!

 

Adieu Anne-Marie! Bedankt voor alles...

Geplaatst op 14/3/2018
Categorie: Algemeen

 

 

Ze had iets bevlogen, iets geïnspireerd, iets hardnekkig ook en tegelijk iets mild, iets begripvol, iets empathisch. Dat alles maakte Anne-Marie De Moor zo sympathiek en tegelijk onontkoombaar in Wetteren, waar ze zich jarenlang heeft ingezet voor de idealen van CD&V, voor haar partijgenoten en voor alle burgers van de gemeente, waarbij vooral de minst bedeelden en de minst gelukkigen op haar belangeloze inzet en steun konden rekenen. Jammer genoeg is ze veel te jong op donderdag 8 maart overleden op 67-jarige leeftijd, na een lange strijd tegen de ziekte die haar langzaam maar zeker fysiek onderuit haalde. Anne-Marie was gedurende 24 jaar onafgebroken lid van de Wetterse gemeenteraad. Zij werd de eerste vrouwelijke schepen van Wetteren en was ook gedurende 12 jaar OCMW-raadslid. De laatste jaren verdedigde zij de belangen van het Wetterse ziekenhuis binnen het directiecomité van het ASZ. Ze deed dat met hart en ziel “omdat de mensen zich in hun eigen gemeente moeten kunnen laten verzorgen”. Als voorzitter van CD&V Wetteren werd zij, over de partijgrenzen heen, geprezen om haar enthousiasme, objectiviteit en dossierkennis. Zij kon mensen en coalitiepartijen verbinden. Omwille van haar bijzondere betekenis voor de partij werd zij in 2017 benoemd tot erevoorzitter. CD&V Wetteren wil dan ook zijn medeleven betuigen met de familie en in het bijzonder met de kinderen, Karel, Nathalie en Vera. We zullen Anne-Marie heel erg missen.

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews