Fijn schooljaar !

Geplaatst op 31/8/2018
Categorie: Algemeen

CD&V Wetteren wenst de schoolgaande jeugd een fijn, succesvol en veilig schooljaar toe!

 

 

CD&V Wetteren stelt programma 2019-2024 voor

Geplaatst op 18/8/2018
Categorie: Algemeen

Wetteren is een gemeente waar het aangenaam vertoeven is. De gemeente is door zijn geografische ligging en zijn uitstekende verbindingen een ideale uitvalsbasis; er is een goed uitgebouwd sportief en cultureel aanbod; de plantensector, de grote en middelgrote bedrijven en de lokale middenstandszaken zorgen voor heel wat werkgelegenheid; er zijn voorzieningen voor jong en oud; en er is een uitgebreid scholenaanbod.
Wetteren is bovendien een veilige gemeente.

Op deze en vele andere pluspunten van Wetteren moeten we zuinig zijn.
Heel wat mensen van buiten Wetteren waarderen die troeven ook en komen hier graag wonen.
Zo is Wetteren in de voorbije jaren uitgegroeid tot een gemeente van meer dan 25.000 inwoners. Dat zorgt voor dynamiek en vernieuwing.

Uiteraard is het werk nooit af en kunnen sommige zaken beter geregeld worden.
De onderlinge verbondenheid tussen inwoners kan beter; het mobiliteitsprobleem dient verder aangepakt te worden; er kunnen nog stappen gezet worden in het wegenonderhoud en de groenvoorziening; er zijn heel wat voorzieningen voor zorg en welzijn, maar de coördinatie kan nog beter; de woningmarkt blijft een uitdaging: het aanbod aan aangepaste woningen voor oudere mensen en betaalbare woningen voor starters en minder begoede gezinnen moet uitgebreid worden; op steeds meer daken liggen zonnepanelen, maar we moeten nog meer intiatieven nemen om Wetteren klaar te maken voor de klimaatverandering; de handelaars wachten op krachtdadige maatregelen om de handelskern attractief te maken, terwijl er ook een concrete behoefte is aan rustgevende, groene plekken in het centrum.

Deze en andere uitdagingen liggen voor ons. Samen met jullie willen wij er de komende jaren opnieuw werk van maken voor een beter Wetteren.
CD&V wil u geen onhaalbare dingen beloven, CD&V wil dingen realiseren. Zoals wij dat ook de afgelopen jaren hebben gedaan.
En CD&V heeft oog voor iedereen!
In ons programma kunt u in één oogopslag zien waar wij voor staan en wat we willen realiseren.

Dit programma is de neerslag van diverse debatten in gespreksgroepen in de periode september 2017 tot april 2018. 
Er waren diverse gespreksrondes met de bestuursleden, met de fractie, met deskundigen en met maatschappelijk groepen. Wij willen iedereen daarvoor uitdrukkelijk danken.

 

Klik hier om ons volledige programma te bekijken.

CD&V stapt naar de kiezer met een sterke lijst

Geplaatst op 18/8/2018
Categorie: Algemeen

CD&V Wetteren kan een sterke lijst van 29 kandidaten voorstellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Bavo De Paepe, leraar aan het Sint-Gertrudiscollege en bestuurslid van Fanfare Volksopbeuring Massemen neemt de allerlaatste beschikbare plaats in.
“De lijst is een bonte, maar weloverwogen mengeling geworden van ervaring en jeugdig enthousiasme”, aldus voorzitter Luc Deprost. “Bij de lijstvorming proberen wij kandidaten aan te spreken van elke leeftijd, met diverse achtergrond, afkomst, opleiding en beroepsactiviteit. Bij voorkeur is ook elke wijk vertegenwoordigd. Kortom, wij proberen een doorsnede te vinden van de Wetterse bevolking. Dat is niet evident, maar wij denken dat we hierin meer dan geslaagd zijn.”
Burgemeester Alain Pardaen trekt de lijst en schepenen Leentje Grillaert en Katrien Claus nemen de plaatsen 2 en 3 in. Daarna volgen de raadsleden Bram De Winne, Tony Oyen, Myriam Verhoeven, Piet Van de Gracht, Albert De Geyter en Hilde De Graeve. OCMW-voorzitster Lieve De Gelder is lijstduwer.
Op nummer 10 staat de eerste nieuwe kandidaat, Dr. Karel Van Imschoot, gevolgd door 4 jongeren. De partij wil hiermee een duidelijk signaal geven van vernieuwing en verjonging.
De lijst telt 10 mandatarissen en 19 nieuwe kandidaten, waaronder een aantal verrassende gezichten.
8 kandidaten zijn 38 jaar of jonger en Emiel Devos is met zijn 17 jaar zelfs de jongste kandidaat van de provincie.

Onze speerpunten voor de bestuursperiode 2019-2024

Geplaatst op 4/6/2018
Categorie: Algemeen

 

Onze 4 speerpunten voor de volgende bestuursperiode al gezien? Neem hier een kijkje. Heel binnenkort stellen we hier ook ons verkiezingsprogramma voor.

27 mei: ontbijtbuffet CD&V Wetteren

Geplaatst op 15/5/2018
Categorie: Algemeen

CD&V Wetteren nodigt uit...Zaal Dassenveld
Massemsesteenweg 54
WetterenVolwassenen; 10 EUR, glas cava inclusief
Kinderen (6 - 12 jaar): 5 EUR
Kaarten bij alle CD&V-mandatarissen, via info@cdenv-wetteren.be of via 0476 60 07 50

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews