Wetteren wordt pilootgemeente in Vlaams project ter ondersteuning van kansarme jongeren

Geplaatst op 27/3/2017
Categorie: Algemeen

 

 

Wetteren wordt, samen met 6 andere gemeenten, pilootgemeente van een nieuw Vlaams project ter ondersteuning van minder kansrijke jongeren.

Voor dit project, dat uitgaat van het ISB (Instituut voor Sportbeheer), ontvangt de gemeente een subsidie van 4000 EUR.

De bedoeling is om minder kansrijke jongeren, die af en toe voor overlast zorgen in het sport- en recreatiedomein “De Warande”, actief te betrekken bij het sportbeleid van de gemeente.

“Via het ISB-project willen we die jongeren een zinvolle tijdsbesteding geven.”, aldus schepen Katrien Claus. “ Wij zijn ervan overtuigd dat deze aanpak op termijn een veel beter resultaat oplevert dan een voortdurend repressief en vermanend optreden.”

“Uit een rondvraag bij die jongerengroep, die ik voor een groot deel zelf ken uit mijn werkomgeving in het onderwijs, bleek dat de jongeren hiervoor zelf vragende partij zijn. Op hun vraag zal er voetbal- en boksinitiatie gegeven worden. Ik ben er mij van bewust dat boksen bij sommige mensen de wenkbrauwen doet fronsen, maar als sportleerkracht. heb ik de gevechtssporten leren appreciëren als sporten die in grote mate bijdragen tot de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline, moed en vooral zelfbeheersing. Bovendien zullen zij begeleid worden door een professionele lesgever.

Bedoeling is dat de resultaten tussentijds geëvalueerd worden. Als de eindevaluatie positief is, zal het intiatief uitgebreid worden naar alle Vlaamse gemeenten.

Wij beschouwen dit project in de Warande als een eerste stap naar echte buurtsportwerking. Wij hopen immers om in de toekomst ook buurtsportprojecten te organiseren in andere Wetterse wijken en voor andere bevolkingsgroepen. Uiteraard zal de invulling ervan afhankelijk zijn van de doelgroep.

Beluister hieronder het interview van Radio Babs met schepen Katrien Claus over dit project

De winkelstraat van de toekomst

Geplaatst op 30/1/2017
Categorie: Activiteiten

CD&V Wetteren nodigt uit...

Programma

19:00 u -> Onthaal
19:25 u -> Verwelkoming
19:30 u -> "De winkelstraat van de toekomst" door Lieven Van de Velde, YOUniverse 20:15 u -> Wat kan een gemeente doen?, de case van dorponline.be door Maxim Sergeant, CEO Festit bvba

20:30 u -> En hoe ziet u het?, een gezamenlijk debat

21:00 u -> Receptie met hapje en drankje

Inschrijven

Deelname is gratis maar om praktische redenen vragen wij om in te schrijven. Dit kan door het contactformulier in te vullen op deze website of via e-mail naar info@cdenv-wetteren.be

Locatie

Kasteeltje De Warande
Warandelaan 14
9230 Wetteren

Nieuwjaarsreceptie CD&V Wetteren

Geplaatst op 23/1/2017
Categorie: Activiteiten

Nieuwjaarsreceptie CD&V Wetteren

Op 20 januari ging de nieuwjaarsreceptie door van de Wetterse CD&V-afdeling in zaal 'Christus Koning'. Tientallen leden en sympathisanten luisterden geboeid naar de uiteenzetting van Europarlementslid en oud-jongerenvoorzitter Tom Vandenkendelaere, die een aantal actuliteitspunten ter sprake bracht.
Annemarie De Moor, oud-voorzitter, werd werd gelauwerd als verdienstelijke CD&V'er.
Burgemeester Pardaen overhandigde 2 cheques van elk 1000 EUR respectievelijk aan Paul Van Autreve, voorzitter van de de Mindermobielencentrale en aan een vertegenwoordiging van Scouts Sint-Jan.

December-editie van Wetteren uw thuis in de bus

Geplaatst op 19/1/2017
Categorie: Algemeen

Voordracht door de heer H. Onsselaer (organisatie CD&V-senioren)

Geplaatst op 19/1/2017
Categorie: Activiteiten

De CD&V-senioren nodigen u graag uit op de voordracht door de heer Hans Onsselaer. Hij zal het hebben over de voorzieningen die het “Sociaal Huis” en het “Dienstencentrum” te Wetteren op sociaal-maatschappelijk vlak te bieden heeft.
De voordracht gaat door op dinsdag 31 januari 2017 in de Otorongohoeve, Smetledesteenweg 15, Wetteren.
 
Vanaf 15:00 u wordt u verwelkomd met koffie of thee en versnaperingen.
De voordracht begint om 16.00 uur.
Na de voordracht wacht een aperitief, gevolgd door een romige tomatensoep met krokante broodjes, een uitgebreid buffet met vispannetje, vleespannetje in Wetters bier, koude groentjes, diverse sausen, broodjes en frietjes (dranken tijdens en na de maaltijd niet inbegrepen).
 
Inschrijven uiterlijk tegen 20 januari 2017, na betaling van 20 euro per persoon op rekening BE95 1430 6252 1958 van CD&V senioren-Wetteren.
Uw betaling geldt als inschrijving.

 

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews