Dat verdient een bloemetje!

Geplaatst op 13/5/2013
Categorie: Algemeen

CD&V Wetteren dankt  goeverneur Briers, burgemeester Taylor van Wichelen, onze eigen burgemeester Alain Pardaen, alle brandweerlui, politieagenten, experts, leden van de civiele bescherming, het ministerie van defensie, de logistieke eenheden en alle andere diensten die betrokken waren bij de bestrijding en opvolging van de ramp die Wetteren en Wichelen trof in de voorbije week.

CD&V Wetteren betreurt bepaalde negatieve persberichten en staat erop om alle verantwoordelijken uitdrukkelijk te feliciteren met de aanpak en om alle Wetteraars te bedanken voor het begrip en de discipline die zij betoonden bij het opvolgen van de genomen maatregelen.

CD&V Wetteren wenst tenslotte ook zijn medeleven te betuigen met de familie van het slachtoffer dat gevallen is ten gevolge van de trein/giframp.

JONG CD&V Wetteren verwent de moeders op Moederdag (12 mei 2013)

Geplaatst op 17/4/2013
Categorie: Activiteiten

 

Ontbijtmand Cd&V-jongeren

JONG CD&V Wetteren brengt dé oplossing voor wie nog geen cadeau in gedachten heeft voor Moederdag (zondag 12 mei).

De Wetterse jongerenafdeling verkoopt namelijk ontbijtmanden speciaal voor Moederdag.

Het ontbijt is voorzien met allerlei gezonds en lekkers en dit tegen de zeer democratische prijs van 7 euro per persoon.

Daarenboven leveren ze deze overheerlijke ontbijtmanden aan huis.

Wil je jouw (groot)moeder, vrouw,… verrassen op Moederdag?

Bestel dan nu je ontbijtmand via mail jongcdenv.wetteren@gmail.com, telefoon 0472/47.98.88 of website www.jongcdenvwetteren.be

Prijzen: ontbijtmand € 7 per persoon, deluxe met bubbels € 11 per persoon, kinderen € 5 per persoon

Interview met Wouter Beke in 'De Standaard' over het thema 'De terugkeer van de ideologie'

Geplaatst op 1/2/2013
Categorie:

‘Wij zijn estafettelopers', zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke. ‘Wij hebben de stok gekregen en proberen die stok in iets betere omstandigheden door te geven. Ik vind het belangrijker om een stap in de goede richting te zetten dan als een klein kind nukkig in de hoek te gaan zitten omdat ik niet mijn volle goesting heb gekregen.'

‘Ik ben opgegroeid met ziekte', zegt Wouter Beke. ‘Mijn vader was huisarts en dus werd ik voortdurend geconfronteerd met mensen die het niet zo goed hadden als ik. Als tiener moest ik weleens de deur opendoen voor jongens van mijn leeftijd die zich net niet hadden doodgespoten met drugs, en die ik samen met mijn moeder naar binnen moest dragen. Het zijn beelden die mij altijd zullen bijblijven. Nadenken over ideologie is voor mij geen abstracte oefening. Het gaat altijd over mensen, over concrete mensen.'

Lees het volledige bericht >>

De integrale speech van Wouter Beke op de nieuwjaarsreceptie van CD&V op 26 januari 2013.

Geplaatst op 31/1/2013
Categorie: Algemeen

Beste vriendinnen en vrienden, beste christendemocraten

De voorbije jaren hielden we onze nieuwjaarsreceptie in Antwerpen. Maar nu BHV eindelijk is gesplist en nu we hier één Vlaamse kieskring hebben, leek het moment ons ideaal om hier te verzamelen. Welkom dus in Vlaams-Brabant!

Weet u nog: twee jaar geleden stond ik alleen op het podium. Als uw grote leider, u kent mij. Vorig jaar stond ik samen met onze boegbeelden, de vele stronken die rijke vruchten voortbrengen in onze partij. Zij staan hier vandaag voor mij.

En dit jaar? Dit jaar is het tijd voor onze nieuwe scheuten! U ziet ze hier al staan, maar daar vertel ik u straks meer over.

Dames en heren,

U kent vast het gevoel van zand dat tussen uw vingers glipt. En u kent het fenomeen dat hoe krampachtiger u uw hand balt om het zand vast te houden, hoe sneller het zand wegglipt.

Dàt is het gevoel dat vele Vlamingen de voorbije jaren hebben gehad. Het gevoel de dingen niet meer onder controle te hebben.

Lees het volledige bericht >>

CD&V maakt werk van de 6e staatshervorming

Geplaatst op 28/1/2013
Categorie: Algemeen

CD&V krijgt dikwijls de vraag “Waarom zijn politiekers met de communautaire twisten bezig? Hebben ze niets belangrijkers te doen?”

Begrijpelijk, maar de staatshervorming is voor CD&V geen spelletje. Of een doel op zich.

Ze is broodnodig is om een goed sociaal-economisch beleid te kunnen voeren. Om mensen aan het werk te krijgen en daardoor de pensioenen betaalbaar te houden. Om de bedrijven zuurstof te geven. En om een gezins- en gezondheidsbeleid op maat van de mensen te kunnen voeren.

Zonder grondige hervorming zijn we niet klaar voor de toekomst. Dan kunnen onze overheden niet de maatregelen nemen die nodig zijn voor uw gezin, voor uw kinderen en kleinkinderen. Daarom staat de staatshervorming niet ver van uw bed, maar ligt ze er midden in.

Meer Vlaanderen betekent een beter Vlaanderen. Met een beleid dichter bij u, een beleid dat sneller inspeelt op uw noden. Tegelijk behouden we een wijde blik op de wereld.

Want Vlaanderen is geen eiland.

In de regering werkt de frisse ploeg van staatssecretaris Servais Verherstraeten hard aan de concrete uitwerking van  6e staatshervorming. Een team van jonge juristen zet op het kabinet van de staatssecretaris alles in het werk werk om de onderhandelde akkoorden om te zetten in wetgeving.

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews