De integrale speech van Wouter Beke op de nieuwjaarsreceptie van CD&V op 26 januari 2013.

Geplaatst op 31/1/2013
Categorie: Algemeen

Beste vriendinnen en vrienden, beste christendemocraten

De voorbije jaren hielden we onze nieuwjaarsreceptie in Antwerpen. Maar nu BHV eindelijk is gesplist en nu we hier één Vlaamse kieskring hebben, leek het moment ons ideaal om hier te verzamelen. Welkom dus in Vlaams-Brabant!

Weet u nog: twee jaar geleden stond ik alleen op het podium. Als uw grote leider, u kent mij. Vorig jaar stond ik samen met onze boegbeelden, de vele stronken die rijke vruchten voortbrengen in onze partij. Zij staan hier vandaag voor mij.

En dit jaar? Dit jaar is het tijd voor onze nieuwe scheuten! U ziet ze hier al staan, maar daar vertel ik u straks meer over.

Dames en heren,

U kent vast het gevoel van zand dat tussen uw vingers glipt. En u kent het fenomeen dat hoe krampachtiger u uw hand balt om het zand vast te houden, hoe sneller het zand wegglipt.

Dàt is het gevoel dat vele Vlamingen de voorbije jaren hebben gehad. Het gevoel de dingen niet meer onder controle te hebben.

Lees het volledige bericht >>

CD&V maakt werk van de 6e staatshervorming

Geplaatst op 28/1/2013
Categorie: Algemeen

CD&V krijgt dikwijls de vraag “Waarom zijn politiekers met de communautaire twisten bezig? Hebben ze niets belangrijkers te doen?”

Begrijpelijk, maar de staatshervorming is voor CD&V geen spelletje. Of een doel op zich.

Ze is broodnodig is om een goed sociaal-economisch beleid te kunnen voeren. Om mensen aan het werk te krijgen en daardoor de pensioenen betaalbaar te houden. Om de bedrijven zuurstof te geven. En om een gezins- en gezondheidsbeleid op maat van de mensen te kunnen voeren.

Zonder grondige hervorming zijn we niet klaar voor de toekomst. Dan kunnen onze overheden niet de maatregelen nemen die nodig zijn voor uw gezin, voor uw kinderen en kleinkinderen. Daarom staat de staatshervorming niet ver van uw bed, maar ligt ze er midden in.

Meer Vlaanderen betekent een beter Vlaanderen. Met een beleid dichter bij u, een beleid dat sneller inspeelt op uw noden. Tegelijk behouden we een wijde blik op de wereld.

Want Vlaanderen is geen eiland.

In de regering werkt de frisse ploeg van staatssecretaris Servais Verherstraeten hard aan de concrete uitwerking van  6e staatshervorming. Een team van jonge juristen zet op het kabinet van de staatssecretaris alles in het werk werk om de onderhandelde akkoorden om te zetten in wetgeving.

Nieuwjaarsreceptie CD&V Wetteren

Geplaatst op 26/1/2013
Categorie: Algemeen

De nieuwjaarsreceptie van de Werterse CD&V-afdeling werd opnieuw bijgewoond door tientallen leden en sympathisanten.

Spreker van dienst was Sander Vercamer, eerste afgevaardigde in de Oost-Vlaamse provincieraad, die op een boeiende manier een aantal gemeentelijke, provinciale en regionale onderwerpen ter sprake bracht.

Hieronder een aantal impressie-foto's.

Klik op de foto om naar een volgende afbeelding te gaan of selecteer een foto via de thumbnails onder de foto.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

Toespraak van raadslid Katrien Claus t.g.v. de installatievergadering

Geplaatst op 4/1/2013
Categorie: Algemeen

Mijnheer de burgemeester,
Mijnheer de voorzitter,
Schepenen,
Collega’s,

Mijnheer de burgemeester, Alain,
Op donderdag 27 december legde je voor de tweede keer de eed af als burgemeester van Wetteren in handen van onze gouverneur André Denys, na een duidelijk mandaat van de Wetterse bevolking.
De voorbije drie jaar waren zwaar en heftig.
Ondanks je ruime ervaring in de Wetterse politiek, was het niet evident om een monument als burgemeester Gybels op te volgen.
Toch ben je erin geslaagd om van bij het begin je stempel te drukken op het gevoerde beleid.
De fundamenten zijn gelegd, de inloopperiode is voorbij, Je bent nu burgemeester vanaf dag één, en dit voor volle 6 jaar.
Inspraak, communicatie, aanspreekbaarheid en luisterbereidheid zijn voor jou essentieel. Je deur staat voor iedereen open en de drempel is heel laag. De Wetteraar nog meer betrekken bij het beleid, wordt één van jouw prioriteiten.
Vandaag liggen er enkele belangrijke dossiers op de plank, zoals de concrete realisatie van de projecten Cordonnier en Wetteren aan de Schelde.
 

Lees het volledige bericht >>

Nieuwe legislatuur gaat van start

Geplaatst op 4/1/2013
Categorie:

Woensdag 2 januari ll. werd de nieuwe gemeenteraad geÔnstalleerd.
CD&V blijft met voorsprong de grootste partij met 9 verkozen raadsleden, waarvan 5 vrouwen. Nieuwkomer is Tony Oyen, die meteen ook fractieleider wordt.
Tijdens de zitting werd Albert De Geyter aangeduid als voorzitter, in opvolging van MichaŽl Beeckman.
CD&V-raadsleden Paul Van Autreve, Leentje Grillaert en Lieve De Gelder legden de eed af als schepen in handen van burgemeester Pardaen.
Tijdens dezelfde zitting werden Lieve Mertens, Myriam Verhoeven en Piet Van de Gracht verkozen tot OCMW-raadslid.
Lieve Mertens zal om die reden haar plaats in de gemeenteraad afstaan aan Marc Van Durme.
 

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews