Louisa De Schutter overleden

Geplaatst op 14/12/2012
Categorie: Algemeen

CD&V Wetteren verneemt het overlijden van Louisa De Schutter.
Louisa was provincie- en gemeenteraadslid voor onze partij.
De begrafenis heeft plaats donderdag 20 december om 10.30u in Overschelde.
CD&V Wetteren biedt haar oprechte deelneming aan aan de familie en zal Louisa altijd blijven gedenken als een gedreven, sociaal-bewogen
en sterke persoonlijkheid.

CD&V Wetteren ontkent tussenkomst in het niet voordragen van Annelien Van der Gucht als nieuwe schepen.

Geplaatst op 15/11/2012
Categorie: Algemeen

In het novembernummer van 'Kwets' stelt hoofdredacteur Eric Bracke onder de rubriek “Winnaar en verliezer van de maand” dat Annelien Van der Gucht door N-VA buitenspel werd gezet, mede op aandringen van CD&V.

CD&V Wetteren wenst deze insinuatie met klem te ontkennen. Het is nergens de gewoonte dat een coalitiepartner zich mengt in de keuze van de personen die in aanmerking komen voor een uitvoerend mandaat.

De berichtgeving van 'Kwets' steunt zich op geen enkele objectieve bron; zij is zelfs van die aard dat zij beide politieke partijen dreigt te beschadigen, zowel ten opzichte van hun kiezerspubliek als ten opzichte van de Wetterse bevolking.

Leentje Grillaert wordt provincieraadslid!

Geplaatst op 15/10/2012
Categorie: Algemeen

Leentje Grillaert behaalde naast de 1087 voorkeurstemmen voor de gemeenteraad, ook nog eens 4225 voorkeurstemmen voor de provincie en is daarmee verkozen!!!!
 

 


Leentje stond op de derde plaats en had, vooraf bekeken, weinig kans om verkozen worden. De gevestigde waarden Jozef Dauwe en Maria Verheirstraeten stonden immers geposteerd op de plaatsen 2 en 3.
Door het grote aantal voorkeurstemmen kon Leentje echter de 2e zetel van het district Dendermonde in de wacht slepen ten nadele van Maria Verheirstraeten, die ca. 500 voorkeurstemmen minder kreeg.
Gefeliciteerd, Leentje!!

CD&V blijft grootste partij

Geplaatst op 15/10/2012
Categorie: Algemeen

CD&V heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen 9 zetels uit de brand gesleept en blijft de grootste partij van Wetteren.
T.o.v. 2006 gaat er 1 zetel verloren. Ook Open VLD moest een zetel inleveren, maar rekening houdend met de trend in Vlaanderen mag de totaaluitslag van de coalitiepartners een onverhoopt succes genoemd worden. De Wetteraars hebben de voorbije legislatuur absoluut niet afgestraft!
CD&V feliciteert NVA als winnaar van de verkiezingen. Deze partij wordt, samen met Open VLD, de nieuwe coalitiepartner, zodat er een ruime meerderheid van 18 zetels op 27 gevormd wordt.
Alain Pardaen haalt een persoonlijke score van ruim 2600 voorkeurstemmen en haalt daarmee ca. 1000 voorkeurstemmen meer dan Walter Govaert, de zelfverklaarde "echte" burgemeester van Respect, die de grote verliezer van deze verkiezingen wordt.Hieronder de lijst van de verkozen CD&V-kandidaten met hun voorkeurstemmen:
Alain Pardaen (2691)
Paul Van Autreve (1205)
Leentje Grillaert (1087)
Albert De Geyter (1083)
Lieve De Gelder (1062)
Karine Fack (914)
Lieve Mertens (709)
Katrien Claus (651)
Tony Oyen (647)

Alain Pardaen blijft burgemeester in de nieuwe coalitie, terwijl Paul Van Autreve zijn ambt van OCMW-voorzitter continueert.
Verder levert de CD&V twee schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad.
Doordat Paul Van Autreve en Lieve Mertens opteren voor een mandaat binnen het OCMW, komen Michaël Beeckman en Marc Van Durme als 1e en 2e opvolger eveneens in de gemeenteraad.

CD&V-lijst compleet!

Geplaatst op 21/8/2012
Categorie: Algemeen

 

De CD&V-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is compleet.
Gisteren werden de 3 laatste namen bekendgemaakt.
An Dierens, op plaats 18, werkte 44 jaar in de apotheek Veramme
en is mede-voorzitter van OKRA in Christus-Koningparochie.


Maria Den Herder (plaats 19) is de echtgenote van Etienne Hoogerwijs, reeds jarenlang bestuurslid van de partij. Maria werkt sedert een tiental jaren aan de balie van de sporthal en is actief in Femma en andere sociale organisaties.

De derde nieuwe (jongeren)kandidaat is Natacha Lemmens (plaats 21).
Natacha is Limburgse van origine, maar woont al een tiental jaren in Wetteren-Centrum.  Ze was altijd zelfstandige onthaalmoeder en is nu werkzaam in kinderopvangdienst "Het Schepperke". Natacha wordt op 18 oktober 35 jaar en heeft zelf 4 kinderen.

Roland Wijmeersch verschuift van de 21e naar de 20e plaats op de lijst.

Links vindt u de volledige lijst, zoals ze zal worden ingediend.

Hieronder een foto van de voltallige groep, met uitzondering van Jessie Neyt.

Groepsfoto CD&V-kandidaten

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews