CD&V Wetteren ontkent tussenkomst in het niet voordragen van Annelien Van der Gucht als nieuwe schepen.

Geplaatst op 15/11/2012
Categorie: Algemeen

In het novembernummer van 'Kwets' stelt hoofdredacteur Eric Bracke onder de rubriek “Winnaar en verliezer van de maand” dat Annelien Van der Gucht door N-VA buitenspel werd gezet, mede op aandringen van CD&V.

CD&V Wetteren wenst deze insinuatie met klem te ontkennen. Het is nergens de gewoonte dat een coalitiepartner zich mengt in de keuze van de personen die in aanmerking komen voor een uitvoerend mandaat.

De berichtgeving van 'Kwets' steunt zich op geen enkele objectieve bron; zij is zelfs van die aard dat zij beide politieke partijen dreigt te beschadigen, zowel ten opzichte van hun kiezerspubliek als ten opzichte van de Wetterse bevolking.

Leentje Grillaert wordt provincieraadslid!

Geplaatst op 15/10/2012
Categorie: Algemeen

Leentje Grillaert behaalde naast de 1087 voorkeurstemmen voor de gemeenteraad, ook nog eens 4225 voorkeurstemmen voor de provincie en is daarmee verkozen!!!!
 

 


Leentje stond op de derde plaats en had, vooraf bekeken, weinig kans om verkozen worden. De gevestigde waarden Jozef Dauwe en Maria Verheirstraeten stonden immers geposteerd op de plaatsen 2 en 3.
Door het grote aantal voorkeurstemmen kon Leentje echter de 2e zetel van het district Dendermonde in de wacht slepen ten nadele van Maria Verheirstraeten, die ca. 500 voorkeurstemmen minder kreeg.
Gefeliciteerd, Leentje!!

CD&V blijft grootste partij

Geplaatst op 15/10/2012
Categorie: Algemeen

CD&V heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen 9 zetels uit de brand gesleept en blijft de grootste partij van Wetteren.
T.o.v. 2006 gaat er 1 zetel verloren. Ook Open VLD moest een zetel inleveren, maar rekening houdend met de trend in Vlaanderen mag de totaaluitslag van de coalitiepartners een onverhoopt succes genoemd worden. De Wetteraars hebben de voorbije legislatuur absoluut niet afgestraft!
CD&V feliciteert NVA als winnaar van de verkiezingen. Deze partij wordt, samen met Open VLD, de nieuwe coalitiepartner, zodat er een ruime meerderheid van 18 zetels op 27 gevormd wordt.
Alain Pardaen haalt een persoonlijke score van ruim 2600 voorkeurstemmen en haalt daarmee ca. 1000 voorkeurstemmen meer dan Walter Govaert, de zelfverklaarde "echte" burgemeester van Respect, die de grote verliezer van deze verkiezingen wordt.Hieronder de lijst van de verkozen CD&V-kandidaten met hun voorkeurstemmen:
Alain Pardaen (2691)
Paul Van Autreve (1205)
Leentje Grillaert (1087)
Albert De Geyter (1083)
Lieve De Gelder (1062)
Karine Fack (914)
Lieve Mertens (709)
Katrien Claus (651)
Tony Oyen (647)

Alain Pardaen blijft burgemeester in de nieuwe coalitie, terwijl Paul Van Autreve zijn ambt van OCMW-voorzitter continueert.
Verder levert de CD&V twee schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad.
Doordat Paul Van Autreve en Lieve Mertens opteren voor een mandaat binnen het OCMW, komen Michaël Beeckman en Marc Van Durme als 1e en 2e opvolger eveneens in de gemeenteraad.

CD&V-lijst compleet!

Geplaatst op 21/8/2012
Categorie: Algemeen

 

De CD&V-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is compleet.
Gisteren werden de 3 laatste namen bekendgemaakt.
An Dierens, op plaats 18, werkte 44 jaar in de apotheek Veramme
en is mede-voorzitter van OKRA in Christus-Koningparochie.


Maria Den Herder (plaats 19) is de echtgenote van Etienne Hoogerwijs, reeds jarenlang bestuurslid van de partij. Maria werkt sedert een tiental jaren aan de balie van de sporthal en is actief in Femma en andere sociale organisaties.

De derde nieuwe (jongeren)kandidaat is Natacha Lemmens (plaats 21).
Natacha is Limburgse van origine, maar woont al een tiental jaren in Wetteren-Centrum.  Ze was altijd zelfstandige onthaalmoeder en is nu werkzaam in kinderopvangdienst "Het Schepperke". Natacha wordt op 18 oktober 35 jaar en heeft zelf 4 kinderen.

Roland Wijmeersch verschuift van de 21e naar de 20e plaats op de lijst.

Links vindt u de volledige lijst, zoals ze zal worden ingediend.

Hieronder een foto van de voltallige groep, met uitzondering van Jessie Neyt.

Groepsfoto CD&V-kandidaten

CD&V-kandidatenlijst met verrassingen

Geplaatst op 9/6/2012
Categorie: Algemeen

 

vrijdag 8 juni stelde CD&V Wetteren haar voorlopige kandidatenlijst voor op een persconferentie die doorging in café "'t Saffierken" te Wetteren-ten-Ede.
CD&V had verrassingen beloofd en hield woord. Voormalig schepen Albert De Geyter en gemeenteraadslid Marc Van Durme die voordien, om uiteenlopende redenen, aangaven geen kandidaat meer te zijn, toonden zich alsnog bereid om de partij te ondersteunen.
Albert De Geyter neemt de rol van lijstduwer op zich, terwijl Marc Van Durme op de 9e plaats werd geposteerd.
Ook Lieve Mertens wil zich opnieuw inzetten en kreeg een prominente 6e plaats toegewezen op de lijst na kopman Alain Pardaen, schepen Lieve De Gelder, OCMW-voorzitter Paul Van Autreve en de schepenen Leentje Grillaert en Karine Fack.
Plaats 7 werd voorbehouden aan gemeenteraadsvoorzitter Michaël Beeckman.
Nieuwkomer Gino Van Acker komt op de 8e plaats, terwijl Katrien Claus (plaats 10), Myriam Verhoeven (plaats 11), Piet Van de Gracht (plaats 12), Tony Oyen (plaats 13) en Raf Bossaer (plaats 14) het rijtje van de mandatarissen vervolledigen.

 

Hilde De Graeve, voorzitster van FairTrade Wetteren, komt op plaats 15, Hilde Moreel, voorzitster van Femma (ex-KAV) op plaats 16, Telli Taslidere op plaats 17 en nieuwkomer Roland Weymeersch op plaats 21.
De jongerenkandidaten Jessie Neyt (plaats 22), Frederique Van Overmeire (plaats 24) en Bram De Winne (plaats 25) hebben ervoor gekozen om samen met gemeenteraadslid Karel Goossens in groep achteraan op de lijst te figureren.


Hieronder de kandidatenlijst zoals die voorlopig gekend is:

1. Alain Pardaen
2. Lieve De Gelder
3. Paul Van Autreve
4. Leentje Grillaert
5. Karine Fack
6. Lieve Mertens
7. Michaël Beeckman
8. Gino Van Acker
9. Marc Van Durme
10. Katrien Claus
11. Myriam Verhoeven
12. Piet Van de Gracht
13. Tony Oyen
14. Raf Bossaer
15. Hilde De Graeve
16. Hilde Moreel
17. Telli Taslidere
18. ??
19. ??
20. ??
21. Roland Weymeersch
22. Jessie Neyt
23. ??
24. Frederique Van Overmeiren
25. Bram De Winne
26. Karel Goossens
27. Albert De Geyter

 

<< Vorig bericht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgend bericht >>

Content Management Powered by CuteNews