20 juni: filmvoorstelling t.g.v. Wereldvluchtelingendag

Donderdag 20 juni, 20 u., organiseert de Vluchtelingenwerkgroep een filmavond in Cc Nova ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag. Op het programma staat de film “Stanger in Paradise” van de Nederlandse regisseur Guido Hendrikx.

Deze film brengt het relaas van een een groep vluchtelingen die op een eiland in de Middellandse Zee, op de grens met fort Europe, plaatsneemt in een onthaalklas waar een leraar (Valentijn Dhaenens) hen opwacht.

Er ontspint zich een drieledig welkomstwoord: aanvankelijk afwijzend en ontnuchterend, nadien vol empathie en goede wil en tot slot komt hij op de proppen met complexe regels en onbegrijpelijke procedures waaraan ze moeten voldoen. Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt “Stranger in Paradise” de machtsverhouding tussen Europa en migranten.

Wir schaffen das. Of toch niet? En aan welke voorwaarden en kosten? De botte maar intelligente aanpak van regisseur Guido Hendrikx is confronterend en doet denken aan “Enjoy Poverty: Episode III” van Renzo Martens, dat destijds, net als deze “Stranger in Paradise”, het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam opende.

https://www.youtube.com/watch?v=BgRAEUBtz3g

Kaarten (8 EUR) aan de kassa of in voorverkoop bij:

Herman
De Winne

Populierenlaan 42
09/3697098

herman.dewinne@telenet.be

Mich
De Wilde

Jabekestraat 48
09 369 93 24

dewilde.mich@gmail.com

Jo
De Winter

Herdershoek 80
09/369 23 60

joan.de.winter@telenet.be

Hilde
Verhoeven

Boekakker 44
09/368 06 16

hiverhoeven@hotmail.com