Grote opkomst voor nieuwjaarsreceptie

Cd&v Wetteren organiseerde haar nieuwjaarsreceptie dit jaar in Wetteren Ten Ede. Onze burgemeester Albert De Geyter, die ondertussen een half jaar de sjerp draagt, speelde er een thuismatch. De parochiezaal van zijn woonplaats was net groot genoeg voor de talrijke opgekomen aanwezigen.

Bij een drankje, ovenverse pizza’s en achtergrondmuziek van een blues-trio werd er volop bijgepraat. Na twee jaar zonder receptie was de drang om samen te komen duidelijk groot. Tijdens zijn toespraak zette lokaal voorzitter Luc De Vreese het lokale beleid en de goede voornemens van de partij in de spotlights. “We blijven schrijven aan een positief verhaal voor onze gemeente, met onze burgemeester, schepenen, raadsleden en gedeputeerde.”

Als gastspreker had men nationaal voorzitter Sammy Mahdi kunnen strikken. Mahdi gaf een gepassioneerde speech waarin hij enkele nationale thema’s aanhaalde zonder het lokale niveau uit het oog te verliezen. De nationaal voorzitter maakte duidelijk indruk op de toehoorders. Omgekeerd bleek het ook het geval. Achteraf schreef Mahdi op zijn sociale media: “Spreken in Wetteren, dat is spreken voor de harde kern. Kolkende sfeer. Scheelt niet veel of ze zwaaien met Bengaals vuurwerk. Politiek is bij sommige politici pure marketing gedoe. Hier is het met passie. Volks. Authentiek. Met een hart voor de mensen. Merci “

Opvallend: als cadeau kreeg Sammy Mahdi twee paar gepersonaliseerde sokken met zijn hond Pamuk op. “Een idee van onze jongeren,” zegt voorzitter Luc De Vreese. Sammy liet meteen weten dat hij ze ook echt gaat dragen.

Alle foto’s vind je hier.