Stranger In Paradise

20 juni: filmvoorstelling t.g.v. Wereldvluchtelingendag

Donderdag 20 juni, 20 u., organiseert de Vluchtelingenwerkgroep een filmavond in Cc Nova ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag. Op het programma staat de film “Stanger in Paradise” van de Nederlandse regisseur Guido Hendrikx.

Deze film brengt het relaas van een een groep vluchtelingen die op een eiland in de Middellandse Zee, op de grens met fort Europe, plaatsneemt in een onthaalklas waar een leraar (Valentijn Dhaenens) hen opwacht.

Er ontspint zich een drieledig welkomstwoord: aanvankelijk afwijzend en ontnuchterend, nadien vol empathie en goede wil en tot slot komt hij op de proppen met complexe regels en onbegrijpelijke procedures waaraan ze moeten voldoen. Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt “Stranger in Paradise” de machtsverhouding tussen Europa en migranten.

Wir schaffen das. Of toch niet? En aan welke voorwaarden en kosten? De botte maar intelligente aanpak van regisseur Guido Hendrikx is confronterend en doet denken aan “Enjoy Poverty: Episode III” van Renzo Martens, dat destijds, net als deze “Stranger in Paradise”, het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam opende.

Kaarten (8 EUR) aan de kassa of in voorverkoop bij:

Vorige berichten

25/8: Gezinsdag CD&V Wetteren

CD&V Wetteren nodigt U en Uw familie vriendelijk uit op hun eerste ZOMERFEEST   op ...
Lees verder

Bewakingscamera’s tegen sluikstort

We ergeren ons allemaal aan zwerfvuil en sluikstorten in onze straten, pleinen, bermen… CD&V Wetteren ...
Lees verder

Een fiets-as in het centrum: CD&V-partijbestuur is pro

De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug heeft het fietsverkeer in ons centrum een nieuw elan gegeven: ...
Lees verder