2021 07 13 Overkophuis

Binnenkort OverKop-huis in Wetteren

De komende maanden zullen er naast de 5 bestaande maar liefst 25 nieuwe OverKop-huizen opstarten in Vlaanderen en Brussel. Zo willen Minister van Welzijn Wouter Beke en het Agentschap Opgroeien een preventief antwoord bieden voor het mentale welzijn van jongeren.

Een OverKop-huis is een plek waar jongeren en jongvolwassenen in een fijne, ontspannende sfeer kunnen vertoeven, waardoor problemen sneller bespreekbaar worden en wanneer nodig kan worden ingezet op laagdrempelige ondersteuning en hulp voor jongeren die daar nood aan hebben. In een OverKop-huis kunnen jongeren gewoon binnenstappen om samen activiteiten te doen, maar ze vinden er ook een luisterend oor en professionele therapeutische hulp. Vlaanderen moedigt actoren in geestelijke gezondheidszorg en brede jeugdhulp aan om van deze vindplaatsen ook hun werkplaatsen te maken.

Ook Wetteren opent binnenkort een OverKop-huis. Je kan elke woensdagnamiddag terecht in Villa Omaar, momenteel nog in den Blakken binnenkort terug op de vertrouwde plek in het ROZE huis aan het station van Wetteren.

Lieve De Gelder, schepen van sociale zaken.

CD&V Wetteren – 2015-2021