Huisartsenpost 1

Huisartsenwerkpost geopend in gebouwen ASZ

Om 370.000 inwoners van Gent, Lochristi, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Wachtebeke, Laarne, Wetteren, en Wichelen van eerstelijnszorg te voorzien, zullen ongeveer 450 artsen tijdens het weekend en op feestdagen, 3 huisartsenwachtposten bemannen. Eén ervan werd geopend in Wetteren.

Voor de inplanting van een huisartsenwerkpost eiste minister De Block een goede bereikbaarheid, toegankelijkheid, veiligheid en herkenbaarheid. Omdat de terreinen en de gebouwen van ASZ Wetteren aan al deze voorwaarden beantwoordden, werd het ziekenhuis, samen met UZ Gent en Sint-Lucas Gent, door de minister weerhouden als vestigingsplaats. De Wetteraars krijgen dus een huisartsenwachtpost in eigen gemeente, een uniek gegeven voor de regio.

ASZ Wetteren heeft steeds kunnen rekenen op de steun van CD&V Wetteren en beschikt momenteel nog steeds over uitgebreide revalidatiediensten en poliklinieken, labo en radiologie.

Ondanks de harde afbraakpolitiek van de NVA-oppositie, krijgt ASZ campus Wetteren er met de huisartsenweerkpost een extra functie bij. De relatief kleine verbouwing van de oude spoedopname kadert in het teken van efficiëntie en duurzaamheid.

Praktisch is het zo dat u een afspraak zal kunnen maken via het nummer 1733. De operator zal u vervolgens verwijzen naar één van de drie wachtposten, soms een huisbezoek noteren of toch naar een spoeddienst doorverwijzen en een ziekenwagen en/of MUG inschakelen.

Vorige berichten