Raad Van State

Tweede klacht Govaert verworpen

Tweede klacht verworpen door Raad van State

Raadslid Walter Govaert had in een eerste klacht gevraagd om de verkiezingen van 14 oktober ongeldig te verklaren en, zoniet, de mandaten van burgemeester Alain Pardaen (CD&V), lid van het BCSD Eline Pardaen (CD&V), schepen Herman Strobbe en schepen Dietbrand Van Durme (beiden Eén Wetteren) te schrappen omwille van o.a. een verkiezingsaperitief en een pannenkoekenverkoop door de Chiro, een jeugdbeweging die door Govaert gelinkt wordt aan CD&V. Onze partij en haar bestuur waren er echter van overtuigd dat alles correct was verlopen. De Raad voor Verkiezingsbetwistingen kwam tot dezelfde conclusie en verwierp de klacht begin januari

De kopman van Open Vld Wetteren aanvaardde deze uitspraak niet en trok naar de Raad van State om beroep aan te tekenen. Vandaag kregen we het nieuws dat ook de Raad van State het bezwaar van Walter Govaert verwerpt. Dit betekent meteen dat het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 geldig is.

We willen nogmaals uitdrukken dat we deze (duidelijk onterechte) klachten van meneer Govaert betreuren. Het leverde het imago van de Wetterse politiek een stevige dreun.
CD&V en haar coalitiepartners zullen samen blijven bouwen aan een beter en een positief Wetteren!

Vorige berichten

Bewakingscamera’s tegen sluikstort

We ergeren ons allemaal aan zwerfvuil en sluikstorten in onze straten, pleinen, bermen… CD&V Wetteren ...
Lees verder

Een fiets-as in het centrum: CD&V-partijbestuur is pro

De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug heeft het fietsverkeer in ons centrum een nieuw elan gegeven: ...
Lees verder

CD&V-jongeren betreuren verzet van N-VA Wetteren tegen zomerproject “Den Hof”

Er is commotie ontstaan rond het project “Den Hof” waarbij een aantal jongeren het intiatief ...
Lees verder