Resultaten Verkiezingen

Teleurstellend verkiezingsresultaat voor CD&V maar de afdeling Wetteren gaat onverminderd door!

De verkiezingsresultaten zijn voor CD&V ontgoochelend. Bescheidenheid is het enige antwoord op dit resultaat. Ook voor Wetteren bleef het resultaat onder de verwachtingen.

Maar ondanks het feit dat we geen eigen kandidaten hadden, hebben we toch beter gescoord dan ons kanton en beter dan onze kieskring.

De kandidaten die CD&V-Wetteren naar voor had geschoven als de beste kandidaten voor Wetteren hebben het zeer goed gedaan.
Voor de kamer haalde Jan Briers als 1e opvolger de 3e meeste stemmen van alle effectieven en opvolgers, terwijl Els Verté als 6e opvolger de 5e meeste stemmen haalde .

Voor het Vlaams parlement haalde Dominique Van Overmeire als 17e effectieve de 6e meeste stemmen, Isabelle Derder als 14e opvolger haalde de 9e meeste stemmen van alle effectieven en opvolgers.
Proficiat voor het behaalde resultaat en een welgemeend dankuwel aan onze trouwe kiezers.

De winst van extreem rechts baart ons wel zorgen alhoewel het plaatselijk kopstuk ruim minder stemmen haalde in Wetteren dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ook het andere Wetterse kopstuk, dat de verkiezingsuitslag van 2018 probeerde te betwisten, heeft duidelijk minder stemmen gehaald.

Maar we laten het hoofd niet hangen. We gaan volop voor de vernieuwing van de partij op lokaal vlak om op die manier de opgang van de gratuite uitspraken en de loze beloften te counteren.
Inspraak en communicatie van en naar de leden zullen mede bepalend zijn voor de werking van de partij die moet streven naar een maatschappij waar mensen zorg dragen voor elkaar. 

Vorige berichten

CD&V-jongeren betreuren verzet van N-VA Wetteren tegen zomerproject “Den Hof”

Er is commotie ontstaan rond het project “Den Hof” waarbij een aantal jongeren het intiatief ...
Lees verder

Teleurstellend verkiezingsresultaat voor CD&V maar de afdeling Wetteren gaat onverminderd door!

De verkiezingsresultaten zijn voor CD&V ontgoochelend. Bescheidenheid is het enige antwoord op dit resultaat. Ook ...
Lees verder

Jaagpad Scheldedijk tijdelijk open in juli en augustus

De Vlaamse Waterweg is op de linker Scheldeoever al geruime tijd bezig met de bouw ...
Lees verder