CD&V Wetteren stelt programma 2019-2024 voor

Wetteren is een gemeente waar het aangenaam vertoeven is. De gemeente is door zijn geografische ligging en zijn uitstekende verbindingen een ideale uitvalsbasis; er is een goed uitgebouwd sportief en cultureel aanbod; de plantensector, de grote en middelgrote bedrijven en de lokale middenstandszaken zorgen voor heel wat werkgelegenheid; er zijn voorzieningen voor jong en oud; en er is een uitgebreid scholenaanbod.
Wetteren is bovendien een veilige gemeente.

Op deze en vele andere pluspunten van Wetteren moeten we zuinig zijn.
Heel wat mensen van buiten Wetteren waarderen die troeven ook en komen hier graag wonen.
Zo is Wetteren in de voorbije jaren uitgegroeid tot een gemeente van meer dan 25.000 inwoners. Dat zorgt voor dynamiek en vernieuwing.

Uiteraard is het werk nooit af en kunnen sommige zaken beter geregeld worden.
De onderlinge verbondenheid tussen inwoners kan beter; het mobiliteitsprobleem dient verder aangepakt te worden; er kunnen nog stappen gezet worden in het wegenonderhoud en de groenvoorziening; er zijn heel wat voorzieningen voor zorg en welzijn, maar de coördinatie kan nog beter; de woningmarkt blijft een uitdaging: het aanbod aan aangepaste woningen voor oudere mensen en betaalbare woningen voor starters en minder begoede gezinnen moet uitgebreid worden; op steeds meer daken liggen zonnepanelen, maar we moeten nog meer intiatieven nemen om Wetteren klaar te maken voor de klimaatverandering; de handelaars wachten op krachtdadige maatregelen om de handelskern attractief te maken, terwijl er ook een concrete behoefte is aan rustgevende, groene plekken in het centrum.

Deze en andere uitdagingen liggen voor ons. Samen met jullie willen wij er de komende jaren opnieuw werk van maken voor een beter Wetteren.
CD&V wil u geen onhaalbare dingen beloven, CD&V wil dingen realiseren. Zoals wij dat ook de afgelopen jaren hebben gedaan.
En CD&V heeft oog voor iedereen!
In ons programma kunt u in één oogopslag zien waar wij voor staan en wat we willen realiseren.

Dit programma is de neerslag van diverse debatten in gespreksgroepen in de periode september 2017 tot april 2018.
Er waren diverse gespreksrondes met de bestuursleden, met de fractie, met deskundigen en met maatschappelijk groepen. Wij willen iedereen daarvoor uitdrukkelijk danken.