Huisartsenwerkpost: praktische richtlijnen

Heb je in het weekend of op een feestdag dringend een dokter nodig bel 1733kies je taal en geef je postcode in  een onthaalmedewerker helpt je verder.

In samenwerking met de huisartsenvereniging Gent werd er in de gebouwen van ASZ campus Wetteren, Wegvoeringstraat 73 een huisartsenwachtpost opgericht voor alle inwoners van Wetteren, Wichelen, Laarne, Lochristi, Destelbergen, Melle, Overmere en Merelbeke.

De wachtpost is geopend op vrijdag of aan de vooravond van een feestdag: 19.00 tot 23.00 uur.

Op zaterdag, zondag en feestdagen : 08.00 tot 23.00 uur.

Wat meebrengen:

  • identiteitskaart, kid-ID of isi+ -kaart
  • Medicatieschema (indien uitgebreide lijst)
  • Attesten of verzekeringspapieren bij een ongeval
  • Cash geld

In Groot-Wetteren en Wichelen kan je op weekdagen, bij afwezigheid van uw eigen huisarts, dag en nacht beroep doen op een huisarts met wachtdienst op het nummer 09/366.09.66

Dus maak indien mogelijk altijd een afspraak via 1733 en ga voor een vlot verloop altijd naar de wachtpost die je wordt doorgegeven. ( er zijn ook nog 2 wachtposten in Gent)

Het uur dat je doorkrijgt aan de telefoon is altijd een richt-uur. Bij grote drukte gebeurt het dat je even moet wachten. Meld je aan, ga rustig in de wachtzaal zitten en wacht tot de dokter je komt halen.

De onthaalmedewerker zal je altijd vragen om op consultatie te komen naar de wachtpost. Heb je een beperking, ben je te ziek, bedlegerig of bejaard? Dan kan je om een huisbezoek door een arts vragen.

Ben je doof of slechthorend, sms dan je naam en telefoonnummer naar 8665.

Doe er alles aan om zelf te komen, want in een wachtpost zijn de onderzoeks- en verzorgingsmogelijkheden veel groter, hebben we alle nodige materialen bij de hand en is het ziekenhuis vlakbij indien nodig.

Wanneer wel en niet?

Een wachtpost is er enkel voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van je eigen arts. Je kan er dus niet terecht voor: chronische medicatie, een zwangerschapstest, het verwijderen van hechtingen, vaccinaties, attesten allerlei….

Let op: je krijgt onder geen beding medisch advies aan de telefoon: om een diagnose te kunnen stellen, moet de dokter je onderzoeken.

Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel dan meteen het noodnummer 112.

Na het onderzoek

Na het onderzoek krijgt je huisarts van ons een elektronisch verslag.
Zo blijft je globaal medisch dossier volledig en is je arts op de hoogte wanneer je langsgaat voor de verdere opvolging van je klachten.

Na het onderzoek kan je cash betalen.